Prijswinnaars 2010

Op de afgelopen ALV zijn vele prijzen uitgereikt. Zoals de Zeemanschapsprijs.

Die werd gewonnen door Wim Groot van de Fladderak. De wijze dames oordeelden dat Wim een constante factor is op de VKSJ evenementen, op zee en op het IJsselmeer. Hij is er altijd, meestal solo, en altijd zeilt hij goed. Eric Préat en familie met de Marianne was de andere waardige genomineerde.

De Prijs van Verdienste ging naar het nieuwe bestuur. Een aanmoedigingsprijs dus. Nieuw in het bestuur is Nienke Plaatsman. Ze gaat de jongere mens en het klassieke schip aan elkaar verbinden.

De Huls, voor degeen die op enigerlei wijze iets gedaan heeft wat het klassieke jacht in het algemeen ten goede komt. Die werd uitgereikt aan Maarten Lampe. Voor zijn onvermoeibare uitzoekerij van werkelijk alles wat met klassieke jachten te maken heeft. Met als resultaat een rating voor klassiekers, die nu al bij vele wedstrijden als standaard wordt gehanteerd. En natuurlijk de wetenswaardigheden over individuele jachten, vooral van die zich nieuw aanmelden bij de VKSJ.

De Restauratieprijs ging naar Bas Witsel voor de zeer degelijke, grondige en goed uitgevoerde restauratie van de Fortuyn II.

De 1e prijs in de Classic Flevorace kon nu pas door Hans Peter Baars uitgereikt worden. Er moest eerst een mastje gebouwd worden voor de Germania Nova. Het onderste afgezaagde deel (90 cm doorsnee?) is de prijs.

Winnaar Classic Flevorace:  God en Godin van Gerrit Klooster.

Winnaar VKSJ-Line Honours: Blue Bird van Freek en Jan Kraak

Winnaar VKSJ-Two Seas cup: Fladderak van Wim Groot

Winnaar VKSJ-North Sea cup: Erik de Rode van Hielke Jousma

Winnaar VKSJ-Fortuin cup (geen relatie met Fortuyn II): Fladderak

Winnaar VKSJ-Jongeneel cup: Seneca van Frank Schabbing

Winnaar VKSJ - Scaldis cup: OHO van Marc de Nies en Karin Beezemer

 

Contact information:

Email: info@vksj.nl