Nominaties restauratieprijs bekend

2 februari

De nominaties voor de Restauratieprijs 2008 zijn bekend. Op de ALV zondag 8 februari zal de winnaar bekend worden gemaakt.

De twee kandidaten zijn in volgorde van aanmelding:

De Pinta

De Pinta is  gerestaureerd en in 2007 gereed gekomen. De restauratie is een voorbeeld van een coöperatieve samenwerking tussen een werf en een eigenaar. Daar waar de eigenaar de tijd, kunde of kennis niet had, deed de werf het werk. Daar waar de eigenaar wel tijd, kunde of kennis had, deed hij zelf het werk onder uiteraard het toeziend oog van...

De Pinta is een 50m2 van Abeking en Rasmussen uit 1937.

foto's

 

De Hakahala

De Hakahala is een Int 6mR uit 1935 van Knud Reimers, gebouwd op de Y en M werf van Kopenhagen. De eigenaar heeft het schip een aantal jaar geleden uit Zweden naar Nederland gehaald. Het schip was dermate slecht, dat hij met behulp van de inmiddels in Zweden getraceerde oorspronkelijke tekeningen, het schip vanaf zijn oorspronkelijke ballastkiel opnieuw heeft gebouwd. Dit is dus een herbouw restauratie.

foto_collage_hakahala_1_

foto_collage_hakahala_4_

De restauratieprijscommissie van de VKSJ zal op zondag 8 februari de winnaar van de prijs, bestaande uit een plaquette en 500 euro, bekend maken.

 

 

 

 

 

Contact information:

Email: info@vksj.nl