Scheepswerk

Klassieke schepen zijn kwetsbaar en hebben behalve veel liefde, ook de nodige praktische aandacht nodig. Binnen de VKSJ doen we er daarom alles aan om het behoud van klassieke schepen te stimuleren en makkelijker te maken.

Maar u kunt zelf ook helpen! Login met uw persoonlijke loginnnaam en wachtwoord en deel uw kennis, ervaringen, verhalen en foto's hier op de site, zodat anderen er ook van kunnen leren (en genieten).  

  • Beschrijf uw restauratieverhalen in uw persoonlijke blog,
  • Stel vragen en beantwoord die van anderen via het reactieformulier dat u nadat u bent ingelogd, onderaan de pagina ziet.
  • vul het 'Klussen ABC' aan.

Alles is welkom!

En wie weet, komt u zelf wel in aanmerking voor de prestigieuze VKSJ Restauratie prijs!

Whatsapp Klusgroep

Voor de leden die aan het klussen en renoveren zijn is er een groep opgericht binnen het medium WhatsApp op de smartphone. Binnen deze klusgroep vindt een uitwisseling plaat van kennis en advies. Inmiddels hebben zich meerdere mensen aangesloten. Ook leden en donateurs die over kennis en ervaring op het gebied van renoveren beschikken zijn meer dan welkom. Aanmelden kan door een mail te sturen naar techniek@vksj.nl o.v.v naam, mobiele telefoonnummer en (eventuele) gegevens van de boot. Graag ook even vermelden dat u toestemming geeft om uw gegevens te mogen gebruiken voor deelname; uw contactgegevens zullen bij deelname voor overige deelnemende leden in te zien zijn. Per ommegaande ontvangt u vervolgens een uitnodiging, tips & richtlijnen. 

Tips & richtlijnen VKSJ-klusgroep op WhatsApp

  • Om niet helemaal dol te worden van de berichten klikt men bovenin het venster op de groepsnaam. In de  de instellingen zit een optie om de meldingen te dempen.
  • Beelden zeggen vaak meer dan woorden, deel daarom gerust foto’s. Voor de duidelijkheid -de overige deelnemers kennen mogelijk het schip niet- eerst een overzichtfoto, dan detailfoto’s. 
  • De VKSJ-website heeft na inloggen een mogelijkheid tot het bijhouden van een blog van de restauratie. Wanneer de blogberichten worden samengevoegd en herschreven tot een artikel, kan het in de ons verenigingsblad “Scherp Gesneden” worden opgenomen. Hierna kan de restauratie meedingen voor de restauratieprijs, waarmee een plaquette en 500 euro gewonnen kan worden . 
  • Tot slot is het goed om te realiseren dat de vereniging de leden met deze groep fasciliteert; zij kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud. Dit is dus een groep van leden die in hetzelfde klusschuitje zitten. Leden kunnen elkaar goedbedoeld advies geven, maar -goede raad is helaas duur- het blijft raadzaam om professionele deskundigheid in te winnen.